Micul sat bănățean Altringen viețuiește departe de lumea dezlănțuită, la poalele pădurilor, încă de pe vremea în care șvabii îi spuneau Banatului acasă. Primele locuințe au fost ridicate în 1463 pe vatra satului de astăzi, iar după colonizarea cu germani din 1770-1771, au luat naștere Altringen și Charlottenburg, primul purtând numele contelui Karl Ignaz Clary-Aldringen, guvernatorul civil al Banatului, iar cel de-al doilea, numele soției sale.

Recășel sau Altringen, ambele fac referire la același mic sat șvăbesc. Frumusețea Banatului autentic a atras de-a lungul anilor sârbi, maghiari și români, multiculturalitatea devenind adevărata bogăție a locului.

Când dorul de călătorit te poartă spre ținutul șvăbesc, ia aminte de o vizită la Basilica Maria Radna, de o plimbare în pas domol spre Charlottenburg ori cu bicicleta spre Buzad, sat cochet de deal spre care drumul te conduce prin păduri dese, sau chiar de o călătorie în trecut la Cetatea Șoimoș, unde liniștea pălește doar în vuietul Mureșului. La toate ajungi ușor de la Casa Altringen.
Copyright © 2016 Casa Altringen SRL. All rights reserved.